Expert: PDM nu prea are un proiect credibil de dezvoltare pentru ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat nu are un proiect credibil de dezvoltare pentru ţară. Acest lucru poate fi dedus din propunerile stranii pe care le lansează în ultima perioadă. Declaraţia a fost făcută de directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vlad Kulminski, referindu-se la iniţiativa PDM de a modifica Constituţia aşa ca judecătorii să fie aleşi direct de către popor, transmite IPN.

Vlad Kulminski este de părere că prin această iniţiativă Partidul Democrat vrea să creeze un alt fon informaţional şi să sustragă atenţia de la subiecte extrem de neplăcute.

„Eu sunt absolut sigur că în viitorul apropiat noi vom avea o grămadă de idei noi. Sper că nu vom lansa un satelit în cosmos pentru că asta va fi peste capacităţile noastre. Ideea PDM este de a crea un alt fon informaţional în cadrul căruia Partidul Democrat va încerca să demonstreze că, de fapt, este un partid care se gândeşte la nevoile oamenilor. (...) Mie mi se pare că acesta este un fel de impas ideologic pentru că sunt aruncate deja idei foarte stranii, aleatorii chiar. După mine, asta înseamnă că PDM nu prea are un proiect credibil de dezvoltare pentru ţară”, a afirmat Vlad Kulminski.

Directoarea de programe Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi, consideră această iniţiativă populistă, care vine ori din disperare, ori din indiferenţă.

„Nu are sorţi de izbândă această iniţiativă decât dacă Parlamentul va fi în continuare total capturat şi va fi ghidat nu de interesul public, dar de interese strict înguste. Aşa cum avem în Parlament grupuri de interese, aşa se vrea să se transfere acea practică „bună” din Parlament la judiciar, în modul direct”, a declarat Nadejda Hriptievschi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Potrivit ei, în ultima perioadă au fost adoptate câteva proiecte de legi bune în domeniul justiţiei, care aveau drept scop reformarea lui, dar iniţiativa privind alegerea directă a judecătorilor anihilează toate aceste acţiuni.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 9 septembrie, că PDM va promova un proiect de lege de modificare a Constituţiei, astfel ca judecătorii, care, actualmente, sunt numiţi, să fie aleşi de către popor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite