Ex-premierul Vlad Filat a ieşit pentru câteva ore în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alexandru Tarlev
FOTO Alexandru Tarlev

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a beneficiat recent de câteva ore de libertate pentru a i se oferi anumite servicii medicale într-o stomatologie din Capitală.

„Luând în considerare faptul că secţia spitalicească din penitenciar nu are suficiente echipamente tehnice pentru a remedia problema medicală pe care a avut-o domnul Filat, avocaţii au depus o cerere prin care au solicitat deplasarea la o clinică stomatologică, unde domnul Filat a avut o intervenţie chirurgical-stomatologică”, a declarat avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, pentru Agora.md

Avocatul a mai adăugat, pentru sursa menţionată, că asistenţa medicală acordată în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău nu a fost în stare să facă această intervenţie chirurgicală. 

„Nu este un moft, a fost o necesitate. Statul trebuie să vegheze la protecţia corespunzătoare a sănătăţii domnului Filat şi a tuturor deţinuţilor”, a precizat Popa.

Vlad Filat a fost reţinut după un autodenunţ al omului de afaceri şi primarul de Orhei, Ilan Şor, în care acesta afirma că pe când Filat era premier el i-a oferit bani, bunuri şi servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale. Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite