Ex-deputaţii Artur Reşetnicov, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Vitiuc rămân în izolator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Curtea de Apel Chişinău a respins cererea de eliberare a ex-deputaţilor Artur Reşetnicov, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Vitiuc, care au fost reţinuţi în dosarul celor 13 foşti deputaţi transfugi. Ei sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită. Cei trei ex-deputaţi rămân în arest în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, relatează IPN.

Examinarea recursurilor celorlalţi trei foşti deputaţi a avut loc după ce mai devreme fosta deputată Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Curtea de Apel Chişinău, care a examinat recursul împotriva deciziei primei instanţe de a o plasa în arest în izolator.

În sala de şedinţe, Artur Reşetnicov le-a spus jurnaliştilor că a renunţat la greva foamei anunţată în ziua reţinerii. Acesta a afirmat că a fost privat de dreptul la asistenţă medicală şi a fost privat de apărător, abia ieri dimineaţă reuşind să contacteze cu avocaţii. Fostul parlamentar spune că asupra sa s-au făcut presiuni, lucru afirmat şi de soţia sa, care a fost prezentă în sala de judecată. Reşetnicov susţine că nu are ce ascunde, el fiind de fapt „pedepsit pentru hotărârile pe care le-a emis în calitate de judecător al Curţii Constituţionale, dar şi pentru faptul că a părăsit Partidul Comuniştilor din cauza divergenţelor politice”. De asemenea, ex-deputatul spune că este persecutat politic cu scopul de a distrage atenţia de la problemele sociale grave, cum ar fi creşterea preţurilor.

Ex-deputaţii Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi şi Artur Reşetnicov au fost reţinuţi pe 2 februarie. Ei sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracţiunii din care făceau parte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite