Dumitru Diacov regretă că Plahotniuc nu a ajuns în funcţia de prim-ministru: Era cu mult mai uşor pentru noi toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, consideră că lucrurile ar fi stat mult mai bine în Republica Moldova, dacă candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier ar fi fost acceptată în ianuarie 2015, de către preşedintele ţării de atunci, Nicolae Timofti.

„Eu cred că dacă domnul Plahotniuc era în funcţia de prim-ministru, era cu mult mai uşor şi pentru dumnealui şi pentru noi toţi”, a declarat Diacov într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat cum ar fi arătat Republica Moldova cu Plahotniuc în calitate de premier şi cu Igor Dodon în funcţia de preşedinte al ţării, Diacov a răspuns: „Eu cred că era să fie foarte bine, erau să fie mai explicite lucrurile. Eu cred că domnul Plahotniuc are atâta energie, putea să fie focalizată mai bine în acţiunile Guvernului. Până la urmă răspunde şi Plahotniuc şi partidul de calitatea guvernării”. 

De asemenea, preşedintele de onoare al PDM a mărturisit că în urma unei discuţii cu Nicolae Timofti, a înţeles că fostul şef de stat regretă că nu l-a desemnat pe Vlad Plahotniuc la funcţia de premier, în ianuarie 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite