Dumitru Diacov confirmă că Pavel Filip a cerut excluderea lui Eugen Nichiforciuc din fracţiunea PDM: A fost o discuţie fierbinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a confirmat că liderul PDM, Pavel Filip, a solicitat excluderea lui Eugen Nichiforciuc din fracţiunea parlamentară, în cadrul şedinţei PDM care s-a desfăşurat luni, 4 mai, şi care a durat aproape şapte ore.

Dumitru Diacov a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că în cadrul şedinţei a avut loc o discuţie fierbinte între Filip şi Nichiforciuc, pe motiv că cei doi ar avea viziuni diferite pe anumite subiecte.

Tensiunile în PDM ar fi început odată ce trei democraţi, Nichiforciuc, Diacov şi Andronache s-au întâlnit, în taină, cu o persoană din anturajul lui Igor Dodon, dar şi cu fostul şef SIS Vasile Botnari. Întâlnirea s-a petrecut duminică, la un hotel din Chişinău. Pavel Filip a declarat că a aflat din presă despre această întâlnire şi că nu ştie ce s-a discutat acolo.

Deputatul Andrian Candu a declarat, după plecarea sa din Partidul Democrat, că în formaţiunea condusă de Pavel Filip au existat trei grupuri cu viziuni distincte. Este vorba despre grupul lui Eugen Nichiforciuc, grupul lui Pavel Filip şi grupul lui Andrian Candu.

Andrian Candu a afirmat, într-o ediţie specială la PublikaTV, că grupul Nichiforciuc este cel care pledează pentru o alianţă cu Socialiştii şi „este foarte ataşat Partidului Socialiştilor şi preşedintelui Dodon”. Candu susţine că acest grup este mai apropiat de „stânga” şi are şi „interese de afaceri”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite