Dumitru Alaiba, mesaj dur în contextul nerespectării regulilor epidemiologice în biserici: „Dragi preoţi, încetaţi să ne omorâţi părinţii şi buneii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Alaiba, deputat PAS
Dumitru Alaiba, deputat PAS

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a publicat un mesaj dur la adresa preoţilor, în contextul ştirilor apărute în spaţiul public precum că în biserici nu se respectă regulile epidemiologice. Parlamentarul le-a cerut reprezentanţilor bisericii să înceteze să ne omoare părinţii şi buneii.

„Dragi preoţi, reprezentanţi ai bisericii, încetaţi să ne omorâţi părinţii şi buneii, deja timp de un an, încurajându-i activ să ignore nişte reguli simple, dezinformându-i. Este criminal. Pur şi simplu criminal. Oamenii mor. E pandemie şi agheasma nu ajută”, a scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

Deputatul a menţionat că „avem un stat slab care se teme să amendeze şi să disciplineze un răufăcător doar pentru că acesta poartă sutană şi barbă.”

„Avem politicieni laşi şi populişti, care se tem să spună două cuvinte critice în adresa bisericii.

Şi mi-e silă deja. Nu este o critică în adresa celor care cred şi îşi găsesc alinarea în biserică. Trebuie să respectăm credinţa oamenilor. În aceşti 30 de ani, cu un stat corupt şi disfuncţional, mulţi din oamenii noştri au găsit poate unica alinare şi linişte sufletească în biserică şi în rugăciune. Nu îi critic pe ei. Ei nu poartă absolut nici o vină”, a mai spus Alaiba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite