Dosarul penal pe numele lui Sergiu Sîrbu, deschis în urma unui denunţ semnat de Vladimir Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat luni, 10 februarie, la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, că dânsul este cel care a semnat un denunţ către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în care a solicitat ca deputatul democrat Sergiu Sîrbu să fie cercetat pentru acte de corupţie.

Vladimir Voronin susţine că a informat CNA despre faptul că Sergiu Sîrbu a încercat anterior să corupă pe unii deputaţi comunişti, pentru ca aceştia să adere la fracţiunea Partidului Democrat. 

Vladimir Voronin a afirmat că, în 2015, celor 14 deputaţi comunişti care au părăsit fracţiunea PCRM şi ulterior au aderat la PDM li s-au oferit în total 5 milioane de lei.

De precizat că şi Sergiu Sîrbu a fost deputat din partea fracţiunii PCRM, până în 2012, atunci când a decis să adere la PDM.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a fost audiat de procurori marţi, 28 ianuarie, într-un dosar penal deschis pentru corupere activă. Parlamentarul a declarat presei că este vorba despre „un dosar politic până în măduva oaselor, atât ca formă cât şi conţinut, deoarece vizează politicieni şi a fost intentat în baza unei declaraţii politice a unui politician, care a luat forma unui denunţ fals împotriva altui politician”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite