Dorin Chirtoacă, primar de Chișinău cu acte în regulă. Mandatele consilierilor, în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Centru a validat ieri rezultatele turului doi al alegerilor locale din Capitală și mandatul liberalului Dorin Chirtoacă, ales primar de Chișinău, și a respins contestația PCRM, care ceruse repetarea scrutinului.

Hotărârea este „definitivă și executorie, dar poate fi atacată la Curtea de Apel în decurs de trei zile".

Ping pong în justiție

Rezultatele alegerilor pentru Consiliul Municipal Chișinău rămân deocamdată în aer. Renumărarea buletinelor, programată pentru joi, a fost suspendată. În 24 de ore, trei instanțe s-au pronunțat în această privință. Miercuri seara Judecătoria Centru a oprit procedura la solicitarea unui consilier comunist, joi după-amiază Curtea de Apel a dat undă verde, iar seara Curtea Supremă de Justiție a stopat din nou renumărarea.

Asta deși la ora 18.00, sacii cu buletine au fost transportați la birourile electorale, iar peste 3.500 de funcționari au început lucrul. Iulian Balan, președintele Consiliului electoral de circumscripție, a explicat că astăzi expiră termenul când urmează să fie renumărate voturile.

Liberalii, care au solicitat renumărarea, acuză comuniștii că ar fi cumpărat decizia instanței. Partidul Liberal spera să obțină încă un mandat pentru a forma o majoritate democratică în forul local.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite