Dodon, pentru presa rusă: Unirea cu România este un scenariu rău pentru Europa. Va provoca un război civil în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, ex-preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, ex-preşedintele R. Moldova

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Rossia 1, post de televiziune de propagandă al Kremlinului, că unirea cu România nu este posibilă. Potrivit lui Dodon, chiar dacă vreodată cineva va încerca să înfăptuiască unirea dintre cele două maluri ale Prutului, acest fapt va provoca un războiu civil în Republica Moldova, deoarece o bună parte din moldoveni se vor împotrivi unirii.

„Unirea este un scenariu rău pentru Moldova şi pentru Europa, pentru că va duce inclusiv la destabilizarea situaţiei din România. Moldovenii nu vor merge acolo (în România). Chiar dacă cineva va încerca la o anumită etapă, nu dea Domnul, să-şi pună această sarcină (de unire), situaţia va exploda, va fi război civil în interiorul ţării”, a declarat Igor Dodon.

Dodon susţine că „Transnistria niciodată nu va merge (în componenţa României”, la fel ca şi Gagăuzia.

„Avem autonomia găgăuză la sudul republicii. În legea cu privire la statutul autonomiei scrie că, dacă Găgăuzia îşi pierde statutul de autonomie, are drept de autodeterminare, adică va fi recunoscută independenţa Găgăuziei. La nordul republicii, 70% din populaţie sunt contra unioniştilor. De aceea, cred că acest scenariu (privind unirea cu România) este ireal şi dacă cineva mai are asemenea gânduri (de unire), asta va duce la probleme mari în regiune şi la război în interiorul Moldovei”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite