Dodon: Plahotniuc încearcă să obţină azil politic în SUA pentru a scăpa de extrădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc se află în Statele Unite, acolo unde ar încerca să obţină azil politic pentru a nu fi extrădat în Republica Moldova sau în Rusia, unde la fel este cercetat penal. Preşedintele a afirmat că Vlad Plahotniuc se va întoarce în ţară doar în cătuşe, sugerând că acesta nu are cum să scape de închisoare.

Igor Dodon a declarat, pentru presa rusă, că autorităţile moldoveneşti urmează să solicite Statelor Unite extrădarea lui Vlad Plahotniuc.

Întrebat de ce SUA l-ar proteja pe Vlad Plahotniuc, Igor Dodon consideră că fostul democrat ar fi promis că prin intermediul Partidului Democrat va asigura sprijin Guvernului Maiei Sandu, dar şi nu le va permite socialiştilor să-şi consolideze puterea.

De asemenea, în opinia şefului statului, anumite structuri americane ar fi vrut să-l folosească pe Vlad Plahotniuc pentru eventuale provocări contra Rusiei.

Dodon spune că cei care i-ar fi garantat protecţia lui Plahotniuc deja nu ar mai avea nevoie de el, inclusiv pentru că acesta ar fi pierdut influenţa asupra Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite