Dodon explică de ce Voronin e cap de listă al blocului Comuniştii şi Socialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vladimir Voronin

Liderul socialiştilor Igor Dodon vine cu detalii din culisele creării blocului electoral PSRM-PCRM. Dodon respinde orice implicare a Moscovei la consolidarea celor două forţe de stânga, se arată convins că blocul va obţine majoritatea parlamentară şi spune că n-a ţinut neapărat să fie el primul pe lista electorală, notează IPN.

Igor Dodon a declarat că i-a cedat lejer primul loc pe listă lui Vladimir Voronin din respect pentru experienţa politică a liderului PCRM, iar toată echipa socialiştilor ar fi aprobat ideea.

„Părinţii m-au educat să cedez locul oamenilor mai experimentaţi. Voronin este mai experimentat decât mine, eu am deţinut doar un mandat de preşedinte, el două. În relaţia noastră de tată şi fiu, din punct de vedere politic, consider că este o decizie corectă. Această propunere a fost bine primită şi în echipa noastră şi în echipa PCRM”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova.

Potrivit lui Dodon, zvonurile privind implicarea Rusei la crearea blocului PSRM-PCRM ar fi fost lansate de oponenţii politici şi au menirea de a le ştirbi imaginea, sugerând ideea că ar fi ghidaţi din exterior.

„Scopul nostru este să obţinem majoritatea parlamentară, să luăm guvernarea în mâini, pentru că Republica Moldova este stat parlamentar, nu prezidenţial, şi să facem ordine. Cei care vorbesc despre implicarea Kremlinului la crearea blocului PSRM-PCRM sunt cei care ascultă doar de ambasadorii străini şi nu pot face niciun pas fără acordul din exterior”, a declarat Igor Dodon.

La alegerile din 11 iulie, blocul electoral al comuniştilor şi socialiştilor va fi al 6-lea pe buletinul de vot, dacă entitatea politică va fi înregistrată în calitate de concurent electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite