Dodon: Dialogul între PAS şi PSRM este soluţia pentru depăşirea crizei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că depăşirea crizei politice în care se află Republica Moldova este posibilă doar prin dialog între PAS şi PSRM. Cele două formaţiuni ar urma să convină fie asupra învestirii unui Guvern temporar, fie asupra votării unor legi vitale pentru ţara, notează IPN.

Igor Dodon spune că în condiţiile crizei sanitare de proporţii în care se află Republica Moldova, discuţiile despre organizarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate sunt cinice.

Igor Dodon nu explude posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipare în acest an, totuşi, preşedintele PSRM spune că prioritară este acum soluţionarea crizei pandemice.

„Alegerile anticipate pot avea loc, dar după ce stabilizăm situaţia COVID. În situaţia în care avem aproate 2000 de infectări pe zi, dintre care 80% sunt cazuri grave, să vorbim despre alegeri anticipare organizate rapid, este foarte cinic”, a spus Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Igor Dodon spune că depăşirea crizei politice poate avea loc doar prin discuţii între PAS şi PSRM, pe care le califică drept principalele formaţiuni politice din ţară.

„Trebuie să existe dialog între forţele politice de bază şi să se găsească soluţii. Sau numeşti un guvern, temporar, dar cu toate atribuţiile depline, sau forţele politice de bază, mă refer la PAS şi PSRM, împreună cu alte forţe modifică bugetul, susţin proiecte de lege pentru procurarea vaccinului şi apoi mergem la anticipate”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon spune că scenariul preşedintelui Sandu de a se adresa Curţii Constituţionale după data de 23 martie, pentru a cere dizolvarea Parlamentului, nu este unul constituţional.

„Este o pistă greşită. Curtea Constituţională deja a răspuns la această întrebare de câteva ori. Dacă, totuşi, Curtea va lua o decizie neconstituţională de dizolvare a Parlamentului, vom avea situaţia din iunie 2019 când Parlamentul nu a recunoscut decizia Curţii şi Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate”, a mai spus Igor Dodon.

El s-a arătat sceptic că preşedintele Sandu l-ar desemna vreodată pe Andrei Năstase în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru. Totuşi, dacă acest lucru se va întâmpla, Igor Dodon spune că PSRM va examina programul de guvernare şi echipa guvernamentală şi va decide dacă votează sau nu Executivul condus de Năstase.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite