Diana Scobioală, desemnată judecător CEDO. Pe 3 decembrie începe mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Scobioala

Diana Scobioală a fost aleasă de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în calitate de judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ea a obţinut majoritatea absolută a voturilor exprimate, fiind desemnată pentru un mandat de nouă ani, transmite IPN.

Diana Scobioală îşi va începe mandatul de judecător la CEDO din 3 decembrie 2021. În prezent, ea este director al Institutului Naţional al Justiţiei.

Judecătorii CEDO sunt aleşi de APCE dintr-o listă de trei candidaţi desemnaţi de fiecare stat care a ratificat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Guvernul Republicii Moldova aprobase trei candidaturi la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Diana Scobioală, Vladimir Grosu şi Nicolae Eşanu. Iniţierea procedurii de alegere a noului judecător al CEDO din partea Republicii Moldova a fost lansată urmare a scrisorii secretarului general al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Wojciech Sawicki, din mai 2020, cu privire la expirarea, la 2 decembrie 2021, a mandatului lui Valeriu Griţco, actualul judecător din partea Republicii Moldova la CEDO şi lansarea procedurii de alegere a noului judecător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite