Deputaţilor din Partidul Şor le-ar fi fost interzisă intrarea în Parlament, după ce doi membri ai fracţiunii au fost infectaţi cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea parlamentară a Partidului Politic Şor condamnă decizia, anunţată cu puţin timp în urmă de conducerea Legislativului, de a condiţiona accesul deputaţilor formaţiunii în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Decizia vine după ce doi deputaţi ai fracţiunii s-au îmbolnăvit.

Deputaţii califică această decizie „drept un abuz vădit, cu substrat politic”, scopul fiind împiedicarea demiterii Guvernului, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, fracţiunea îşi anunţă intenţia de a participa la şedinţa de astăzi a Parlamentului, la care urmează să fie examinată moţiunea împotriva Guvernului Chicu. Deputaţii spun că sunt gata să se conformeze tuturor cerinţelor medicale pentru a evita răspândirea virusului. Ca soluţie de compromis, fracţiunea propune organizarea şedinţei în regim online.

Partidul Şor recomandă conducerii Parlamentului să examineze şi precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Eugeniu Nichiforciuc, când a fost anunţată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, şi în această situaţie, şedinţa Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toţi deputaţii.

„Nu există niciun dubiu că şedinţa a fost anunţată intenţionat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaţilor Fracţiunii Şor. Guvernarea înţelege că a pierdut controlul”, se spune în comunicat.

Partidul Politic Şor consideră că actualul guvern trebuie demis pentru că s-a dovedit absolut iresponsabil şi incompetent şi declară că va susţine formarea unui cabinet de miniştri „profesionist, cu un program de guvernare în măsură să scoată ţara din criză şi să facă faţă situaţiei pandemice”.

Deputaţii se convoacă astăzi, 20 iulie, în şedinţă pentru a examina moţiunea de cenzură înaintată de către Fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, pe 16 iulie, şi contrasemnată de deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate. Şedinţa este programată pentru ora 14.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite