Deputaţii moldoveni au găsit soluţia pentru a beneficia de pensii mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii moldovenii nu sunt mulţumiţi de faptul că la pensionare vor beneficia de o pensie de doar 42% din salariul primit şi caută soluţii pentru a le majora. O soluţie a fost identificată de parlamentarul liberal-democrat, Vladimir Hotineanu, scrie Infotag.

Vladimir Hotineanu propune ca la baza de calcul a pensiei deputatului să se ia în calcul şi venitul mediu lunar din exercitarea activităţii didactice şi ştiinţifice, desfăşurate în perioada mandatului, în plus la venitul mediu lunar asigurat în timpul exercitării funcţiei de parlamentar.

„Există deputaţi care beneficiază de posibilitatea obţinerii unor venituri suplimentare ca urmare a participării la procesul didactic şi ştiinţific în afara funcţiei de deputat. Nu putem admite ca la calcularea pensiei să nu se ia în considerare aceste venituri suplimentare, căci astfel se creează o inechitate", afirmă deputatul în nota de argumentare
De menţionat că legea cu privire la pensiile de asigurări sociale de stat modificată în luna mai 2010 de parlamentari, stipulează că „asiguratul care a activat cel puţin doi ani în calitate de deputat în Parlament şi a atins vârsta de pensionare are dreptul la pensie, calculată în cuantum de 42% din venitul mediu lunar asigurat al deputatului".
Salariul unui deputat de rând este 7.100 lei, iar cu diurne şi adaosuri acesta ajunge la 8.000 lei pe lună.

Cine împarte parte îşi face. Deputaţii şi-au majorat remuneraţia cu 31%

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite