Decizia de abolire a vizelor pentru moldoveni a fost publicată

Decizia de abolire a vizelor pentru moldoveni a fost publicată

Moldovenii vor putea merge fără vize în Spaţiul Schengen şi în ţările asociate

Decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru călătoriile în Spaţiul Schengen a fost publicată astăzi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform procedurii, decizia urmează să intre în vigoare peste 20 de zile după publicare. Astfel, din 28 aprilie, moldovenii care deţin paşapoarte biometrice vor putea circula fără vize în Spaţiul Schengen.

Modificările la Regulamentul UE privind trecerea frontierelor externe au fost semnate, pe 3 aprilie, de de către preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz şi reprezentantul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Dimitris Kourkoulas, viceministrul grec de Externe.

 Regimul liberalizat de vize cu UE pentru moldoveni va fi aplicat în statele UE, cu excepţia Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dar şi în  4 state asociate Spaţiului Schengen, fără a fi membre ale Uniunii Europene (Liechtenstein, Islanda, Norvegia şi Elveţia).

Deţinătorii de paşapoarte biometrice vor putea face doar călătorii scurte, de maximum 90 de zile timp de jumătate de an, şi nu vor avea dreptul să muncească în aceste state. Persoanele care vor încălca acest regim riscă sancţiuni – amenzi de până la 3.000 de lei sau interdicţia de a călători în UE pe o anumită perioadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: