De ce moldovenii consideră că trăiesc într-un stat corupt şi capturat. Cum răspunde Andrian Candu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Speakerul Andrian Candu nu are încredere în sondajele ce spun că cetăţenii consideră că trăiesc într-un stat corupt şi capturat. În opinia preşedintelui Parlamentului, în comparaţie cu alţi ani, niciodată nu s-a dus o luptă anticorupţie mare mare decât în 2017.

„Sondaje sunt de la caz la caz, unele mai credibile, unele mai puţin credibile, unele mai adevărate. Altele, n-aş vrea să spun desenate, dar, în acelaşi timp rupte de realitate”, a declarat Andrian Candu vineri, 29 decembrie, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Şeful Legislativului spune că, dacă să luăm exemplul luptei împotriva corupţiei în anul 2016 şi 2017, au existat câteva cazuri foarte sonore de luptă împotriva corupţiei, „dacă să ne gândim ce persoane, ce calitate şi ce funcţii au avut cei care au fost reţinuţi sau chiar au fost arestaţi”. 

„Gândiţi-vă că vorbim de ministrul Transporturilor, ministrul Agriculturii, vorbim de viceministrul Finanţelor, de un număr mare de judecători, procurori. În comparaţie cu alţi ani, dacă să luăm 2010, 2011, 2012, 2013, niciodată nu a fost aşa ca anul ăsta. Deci, nu pot să zici că statul nu luptă cu corupţia”, a menţionat Candu.

El a precizat că şi-ar o luptă anticorupţie şi mai mare, nu doar la nivel înalt, dar şi în ceea ce priveşte combaterea corupţiei la nivelul cetăţenilor de rând.

„Atunci când cetăţeanul este zi de zi abordat sau i se fac anumite aluzii cu referire la anumite daruri sau corupţia la nivel de medicină, de educaţie, când e vorba de profesori, de educatori, de poliţişti”, a subliniat preşedintele Parlamentului.

Potrivit lui, cazurile de corupţie sunt strâns legate de nivelul de viaţă al moldovenilor. 

„Cu cât cetăţeanul va trăi mai bine, cu cât salariile vor fi mai mari, inclusiv pentru acel educator, medic şi poliţist, cu atât cazurile de corupţie vor scădea”, a precizat Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite