Daniel Ioniţă: Cred că Igor Dodon chiar îşi doreşte o apropiere faţă de România. Singura problemă pe care o are vizează unionismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deşi preşedintele Republicii Moldova a lansat mai multe atacuri la adresa Bucureştiului pe parcursul aflării sale la Preşedinţie, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, consideră că Igor Dodon îşi doreşte o apropiere faţă de Bucureşti. Tot în acest context, diplomatul român susţine că şeful statului i-a spus că singura problemă pe care o are faţă de România vizează segmentul unionist.

„Eu cred că domnul preşedinte Igor Dodon chiar îşi doreşte o apropiere faţă de România. Sunt convins că toţi politicienii responsabili din Republica Moldova realizează că România este un partener sincer şi onest”, a declarat Daniel Ioniţă joi, 25 ianuarie, la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Potrivit diplomatului, România este cel mai mare partener comercial pe care Republica Moldova îl are „şi asta este demonstrat prin cifra schimburilor economice bilaterale”. 

„Anul trecut, de exemplu, schimburile noastre comerciale au crescut cu 26% comparativ cu 2016. Am depăşit, conform calculelor noastre, frumoasă cifră de 1 miliard şi 500 de milioane de dolari pe relaţia americană”, a subliniat oficialul român.

Întrebat de ce nu a existat încă o întrevedere dintre Igor Dodon şi oficialii de la Bucureşti, Daniel Ioniţă a spus că: „Unele declaraţii care sunt făcute pe cele două maluri ale Prutului crează emoţii şi sensibilitate, care pot să ducă la stabilirea unei agende politicp-diplomatice. Nu poţi, de exemplu, să fii bucuros când cineva te vorbeşte de rău sau nu te apreciază la justa sa valoare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite