Cresc tensiunile în Zona de Securitate de pe Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„KGB”-ul de la Tiraspol a
răspândit informaţia că autorităţile de la Chişinău pregătesc acţiuni provocatoare în Zona de Securitate Foto: Adevărul
„KGB”-ul de la Tiraspol a răspândit informaţia că autorităţile de la Chişinău pregătesc acţiuni provocatoare în Zona de Securitate Foto: Adevărul

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) atrage din nou atenţia tuturor participanţilor din formatul de pacificare asupra continuării degradării situaţiei în Zona de Securitate.

Potrivit unei declaraţii a delegaţiei moldoveneşti după şedinţa CUC de joi, 21 noiembrie, la 15 noiembrie curent, aşa-numitul „KGB” de la Tiraspol a răspândit informaţia precum că autorităţile de la Chişinău pregătesc acţiuni cu caracter provocator în Zona de Securitate, în special în oraşul Bender, raion cu regim sporit de securitate, relevă IPN.

Delegaţia moldovenească presupune că furnizarea de către partea transnistreană a acestor informaţii, pe care le consideră tendenţioase şi dubioase, constituie un motiv de îngrijorare pentru restul delegaţiilor Comisiei Unificate de Control.

În acest sens, delegaţia Republicii Moldova solicită părţii transnistrene să evite acţiunile care duc la escaladarea tensiunilor în Zona de Securitate şi face apel către celelalte delegaţii în CUC să se implice în stabilizarea situaţiei.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite