Chişinăul consideră regretabile afirmaţiile viceministrului rus de Externe făcute la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întrevederea de la Tiraspol între viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, şi liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski
Întrevederea de la Tiraspol între viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, şi liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) consideră regretabile declaraţiile viceministrului afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrey Rudenko privind intenţiile de a consolida capacităţile aşa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol care activează fără acordul autorităţilor moldoveneşti, notează IPN cu referire la un comunicat al Ministerului.

Potrivit documentului, MAEIE a luat notă de declaraţiile făcute miercuri, 16 februarie 2022, la Tiraspol de către viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrey Rudenko în cadrul ieşirii la presă.

„Tonalitatea şi accentele mesajelor publice ale diplomatului rus trezesc o profundă dezamăgire. Abordările de astăzi ale viceministrului rus contrastează cu poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre. Ţinem să reamintim părţii ruse despre necesitatea conformării stricte cu rigorile Convenţiilor de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice şi relaţiile consulare”, se mai spune în comunicat.

Andrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse a efectuat o vizită la Chişinău în fruntea unei delegaţii care a participat la runda ordinară a consultărilor politice interministeriale moldo-ruse. Acesta a fost primit şi de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu. Diplomaţii au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind vocalizat interesul comun privind reluarea negocierilor în formatul „5+2”. De asemenea, a fost reiterată şi poziţia autorităţilor moldoveneşti cu privire la necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruse şi evacuarea / distrugerea muniţiilor stocate la depozitul militar de la Cobasna.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite