Cererea de revizuire a sentinţei în dosarul lui Vlad Filat a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a respins cererea de revizuire a sentinţei de condamnare a ex-premierului Vlad Filat, emisă pe 27 iunie 2016. Victor Munteanu, avocatul fostului premier, a declara, după şedinţă, că a fost o decizie previzibilă, în condiţiile în care cererea a fost examinată de acelaşi complet de judecători care a pronunţat condamnarea, transmite IPN.

Potrivit avocatului, încă de la începutul procedurii a fost pusă la îndoială imparţialitatea completului de judecători. Victor Munteanu nu consideră corect ca aceeaşi judecători care s-au pronunţat în privinţa condamnării lui Vlad Filat să examineze şi cererea de revizuire. Avocatul a mai spus că decizia va fi atacată la Curtea de Apel, pentru că era corect ca cererea să fie examinată de un alt complet.

Fostul premier Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. În prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Vlad Filat mai este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. În cel de-al doilea dosar riscă până la zece ani de puşcărie. Fostul premier pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite