CEC avertizează partidele să nu implice factori externi în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală atrage atenţia asupra necesităţii de respectare şi aplicare întocmai a legislaţiei electorale, în parte ce ţine de comportamentul concurenţilor electorali în perioada electorală.

La 14 aprilie curent au intrat în vigoare noile amendamente la Codul electoral, prin care se interzice concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

Cu regret, pe site-urile mai multor partide politice, precum şi pe reţelele de socializare continuă să apară în publicitate electorală informaţii şi imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale.

Remarcăm faptul că se interzice şi combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

În acest context, Comisia Electorală Centrală cheamă toţi concurenţii electorali să desfăşoare o campanie electorală corectă, respectînd normele legislaţiei electorale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite