Ce spune avocata poporului despre angajarea lui Godorog, condamnat penal pentru proxenetism, şi despre o eventuală depunere a mandatului

Ce spune avocata poporului despre angajarea lui Godorog, condamnat penal pentru proxenetism, şi despre o eventuală depunere a mandatului

Natalia Moloşag

Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism, pe care avocatul poporului, Natalia Moloşag, l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Acesta avea sarcini de şofer, dar şi pază de corp, a precizat Natalia Moloşag într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Natalia Moloşag spune că Dumitru Godorog i-a fost client într-un dosar în care acesta şi-a recunoscut vina şi şi-a ispăşit pedeapsa. Dorind să-i ofere posibilitatea să se reintegreze social, l-a angajat la biroul său de avocatură. După care, l-a convocat şi la Oficiul Avocatului Poporului. Cât despre cei care au distribuit informaţia în spaţiul public, Natalia Moloşag spune că au făcut-o din răzbunare, pentru a-l calomnia, după ce au fost depistate „lucruri urâte” în instituţie, iar recent a fost sesizat Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Inspecţia Financiară pentru efectuarea unor verificări.

Ombudsmanul afirmă că Dumitru Godorog nu a s-a implicat în exercitarea mandatului de avocat al poporului şi nici nu a avut acces la date cu caracter personal. Confirmând faptul că a vizitat penitenciarul de la Lipcani împreună cu Dumitru Godorog, avocatul poporului spune că acesta a însoţit-o pentru a-i asigura securitatea, întrucât „penitenciarele din Republica Moldova au o problemă de lipsă de angajaţi şi există riscuri pentru persoanelor care vin în monitorizare”. Probabil, din lipsă de experienţă în conducerea unei instituţii publice, a admis această situaţie. Natalia Moloşag declară că este gata să demisioneze, în cazul în care se va constata că a admis abateri sau a denigrat imaginea instituţiei pe care o conduce. Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic a emis o declaraţie privitoare la informaţiile apărute în spaţiul public, care se referă la situaţia legată de Oficiul Avocatului Poporului. Organizaţiile membre ale Platformei Naţionale din Moldova a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către avocata poporului. FSCPE a solicitat structurilor competente să investigheze circumstanţele apărute în presă. „În cazul în care informaţiile descrise în presă se confirmă, organizaţiile îi cer ombudsmanului  Natalia Moloşag să-şi prezinte imediat şi necondiţionat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituţiei Avocatul Poporului sunt incomensurabile.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările