Ce crede Igor Dodon despre numirea în funcţia de judecător la CC a lui Gurin, Reşetnicov şi Apolschii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Igor Dodon consideră că numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a celor doi deputaţi PDM, Artur Reşetnicov şi Raisa Apolschii, şi cea a fostului procuror general Corneliu Gurin, este legată de faptul că democraţii sunt convinşi că nu vor avea majoritate parlamentară, după alegerile din 24 februarie, şi din acest motiv „s-au grăbit” cu numirile respective.

Igor Dodon e de părere că democraţii au vrut în aşa fel să deţină în continuare funcţii importante, chiar dacă va fi cazul să se afle în opoziţie.

„Dar este o părere greşită, pentru că eu ţin minte anul 2009, când noi (comuniştii) am pierdut majoritatea parlamentară, iar mandatul procurorului general şi cel al guvernatorului BNM, Leonid Talmaci, mai era valabil pentru 4-5 ani, iar majoritatea parlamentară le-a spus: „noi nu mai avem încredere în voi” şi oamenii au depus cerere de demisie”, a declarat Igor Dodon la o emisiunea de la NTV-Moldova.

Potrivit lui, un alt motiv ce ar sta în spatele acestor numiri constă în aceea că democraţii, în situaţia în care vr fi nevoiţi să facă o alianţă cu partidele de pe dreapta şi să împartă funcţiile din stat, să aibă un avantaj la partajare acestora pentru că deja vor avea câteva funcţii în plus.

Ultimul motiv legat de numirile respective, în opinia lui Dodon, ar fi legat de faptul că democraţii vor să le ofere funcţii celor membri care nu s-au regăsit pe listele de partid sau pe cele de pe circumscripţiile uninominale.

Amintim că marţi, 11 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe ex-procurorul general Corneliu Gurin în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate din perioada 2007-2009, deputatul PDM Artur Reşetnicov, a fost desemnat de Guvern miercuri, 12 decembrie, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Pe 14 decembrie, deputata PDM Raisa Apolschii a fost numită de Parlament în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Mandatul judecătorilor CC este pe un termen de şase ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite