Cauza penală în care este vizat deputatul Denis Ulanov, trimisă în judecată

Cauza penală în care este vizat deputatul Denis Ulanov, trimisă în judecată

Deputatul Denis Ulanov

Cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” şi „spălare de bani”, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesele unei asociaţii criminale, a fost finalizată şi expediată în judecată de Procuratura Anticorupţie. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracţiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat şi este cercetat în libertate.

Actualmente, procurorii investighează mai multe fapte infracţionale care au avut loc în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul  dosarului „furtul miliardului”.

Deputatul Partidului Politic Şor, Denis Ulanov, susţine, cu referire la acest subiect, că „circul politic continuă”. Denis Ulanov spune că va ieşi săptămâna viitoare într-o conferinţă de presă pentru a oferi detalii. Este convins că dosarul în care este vizat se va finaliza cu achitarea sa şi cu condamnarea Moldovei la CEDO.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările