Bruxelles-ul a acordat anul acesta Moldovei cea mai mare asistenţă pe cap de locuitor pentru o ţară din Vecinătatea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat la Chişinău că în 2012 Republica Moldova a primit un suport de 122 de milioane de euro, cea mai mare sumă de care a beneficiat vreodată un stat din apropierea UE.

Astăzi, premierul moldovean Vlad Filat şi şeful Executivului de a Bruxelles au semnat două acorduri de finanţare - unul de sporire cu 6 milioane de euro a asistenţei pentru modernizarea sistemului de sănătate publică din Moldova şi un alt document de 5 milioane de euro de suport pentru educaţia vocaţională şi instruirea profesională.

„Astfel, Uniunea Europeană recunoaşte angajamentul şi eforturile depuse de cetăţenii Republicii Moldova pentru a implementa reformele elementare şi de a promova supremaţia legii, democraţia şi statul de drept“, a spus Barroso.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat la Chişinău că perspectiva de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu trebuie privită ca un „tabu", dar că în acest moment trebuie să ne concentrăm pe finalizareas negocierilor Acordurilor de Asociere şi cel de Liber-Schimb, precum şi pe finalizarea celei de-a doua etape a Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Într-un interviu în exclusivitate pentru "Adevărul" Moldova, în ajunul vizitei, preşedintele Comisiei Europene ne atenţiona că trebuie să continuăm reformele economice, să susţinem investitorii şi să combatem corupţia, care „pare a fi o problemă adânc înrădăcinată".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite