BCS: Un an de preşedinţie a Maiei Sandu – un an de speranţe spulberate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vladimir Voronin şi Igor Dodon
Liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vladimir Voronin şi Igor Dodon

Cu baloane galbene (culoarea partidului de la guvernare, PAS, n.r.), spărgându-le rând pe rând, deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au criticat activitatea preşedintelui Maia Sandu în primul an de mandat, menţionând că, aşa cum se sparg baloanele, s-au spulberat şi speranţele oamenilor. Potrivit lor, în primul an de mandat, nu au fost îndeplinite promisiunile date în campania electorală, iar cetăţenii au avut parte doar de scumpiri.

Potrivit Agenţiei de presă IPN, deputata Diana Caraman a declarat, într-o conferinţă de presă, că la un an de la alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte, presa loială puterii nu face decât să difuzeze materiale de laudă. Însă cetăţenii îşi fac propriile opinii şi acestea nu sunt deloc în favoarea guvernării.

În electorală Maia Sandu a promis reducerea cheltuielilor preşedintelui, în realitate acestea s-au majorat, a remarcat deputata BCS. Cu majorări prevăzute pentru Preşedinţie, Guvern, Parlament, pentru salariile judecătorilor Curţii Constituţionale, bugetul în niciun caz nu poate fi numit „social”, cum a promis în electorală Maia Sandu şi partidul său, a adăugat parlamentara.

Maia Sandu este acuzată că nu şi-a onorat nici angajamentul de a scoate Moldova din izolare internaţională, deşi se laudă cu acest lucru. „Nu vedem decât un şir de vizite în afara ţării, pe care le plătesc cetăţenii, dar rezultate concrete – nimic. Chiar dacă Moldova a reuşit să primească un grant de la Uniunea Europeană pentru a atenua efectele crizei, de reprezentanţii mediului de afaceri – nici nu s-a pomenit”, a remarcat Diana Caraman.

Deputata a mai spus că, până să ajungă preşedinte, Maia Sandu promitea că va declara corupţia drept pericol pentru securitatea naţională. În loc de aceasta, a generat o criză în domeniul ordinii de drept. Modificările promovate la Legea procuraturii au fost criticate chiar şi de partenerii internaţionali.

Contactată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Sorina Ştefârţă, a menţionat că instituţia nu va comenta declaraţiile deputaţilor BCS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite