Avertizare de la Tiraspol: „În aer, din nou, adie a război”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia a devenit foarte periculoasă în jurul problemei transnistrene şi în aer se simte din nou suflul războiului, susţin autorităţile ilegale de la Tiraspol.

Potrivit tiras.ru, adjunctul diplomaţiei de peste Nistru, Vitali Ignatiev, a declarat că sancţiunile economice împotriva Rusiei şi aşa-zisa blocadă au adus un prejduiciu semnificativ industriei, agriculturii şi sectorului financiar. „Situaţia din jurul Transnistriei capătă un caracter tot mai periculos”, a avertizat Ignatiev. 

La rândul său, aşa-zisul deputat de la Tiraspol, Dmitri Soin, a afirmat că, acum, când este marcată „tragedia de la Bender reprezentată de atacul forţelor moldoveneşti de acum 23 de ani împotriva poporului paşnic al Transnistriei, din nou se aud chemări spre soluţionarea cu ajutorul armelor a problemei transnistrene”.  „La graniţele Transnistriei au fost concentrate forţe armate, inclusiv artilerie grea, tancuri şi sisteme antiaeriene. În aer, din nou, adie a război”, a subliniat Dmitri Soin. 

Amintim că, autorităţile de la Moscova au anunţat că au intensificat considerabil, pe parcursul anului trecut, antrenamentele militarilor care fac parte din trupele de pacificatori ruşi ce staţionează în Transnistria. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite