Andrian Candu s-a întâlnit cu liderii fracţiunilor parlamentare. Dodon: Pe 20 martie să aibă loc alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii partidelor pro-europene regretă absenţa liberal-democraţilor de la discuţii. FOTO Alexandru Tarlev
Membrii partidelor pro-europene regretă absenţa liberal-democraţilor de la discuţii. FOTO Alexandru Tarlev

Discuţia dintre liderii partidelor din Republica Moldova şi preşedintele Andrian Candu s-a încheiat fără rezultate. Socialiştii continuă să ceară alegeri anticipate, Ghimpu regretă absenţa liberal-democraţilor de la discuţii, iar Voronin descrie situaţia actuală drept o „catastrofă”.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, insistă pe organizarea alegerilor anticipate şi anunţă că a pregătit proiectul unei hotărâri de Parlament pentru organizarea alegerilor anticipate pe 20 martie 2016. Totodată, liderul socialiştilor optează pentru organizarea unui referendum în aceeaşi zi privind alegerea directă a preşedintelui Republicii Moldova de către popor.

Vladimir Voronin a catalogat situaţia actuală din ţară drept o adevărată „catastrofă”. „Nu am ajuns la un consens, pentru că avem viziuni diferite. Guvernul trebuie format cu gândul că în scurt timp va trebui ales un nou preşedinte”, a declarat liderul comuniştilor. 

Mihai Ghimpu a reiterat faptul că liberalii nu se vor alia cu socialiştii sau comuniştii. Preşedintele Partidului Liberal a spus că vede formarea noului Guvern doar cu participarea PLDM, PD, PL. Totodată, acesta a îndemnat încă odată liberal-democraţii „să lase supărările la o parte şi să participe la negocieri”.

Preşedintele Legislativului a spus că o discuţie nu strică niciodată, chiar dacă nu are rezultate pozitive.

„Regret faptul că PLDM nu a participat la discuţii şi că la încercarea de a le întinde mâna, ei refuză. În acest mod, nu fac un serviciu ţării. Trebuie să găsim soluţii ca să asigurăm ţara cu stabilitate”, a spus Andrian Candu.

Amintim că preşedintele Parlamentului i-a invitat la discuţii pe liderii fracţiunilor principalelor partide din Legislativ. Partidul Liberal Democrat a refuzat invitaţia precizând într-un comunicat de presă că şeful Legislativului se află printre cei vinovaţi de criza politică actuală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite