Andrian Candu recunoaşte că PDM nu a sprijinit-o pe Maia Sandu în alegerile din 2016 de „teama şi pericolul pe care l-ar fi generat Maia Sandu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj IPN
FOTO colaj IPN

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, fostul democrat Andrian Candu, recunoaşte că Partidul Democrat nu a sprijinit-o pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2016, deşi la acea vreme democraţii afirmau în spaţiul public că luptă contra socialistului Igor Dodon şi susţin candidatul proeuropean, Maia Sandu.

Întrebat de ce Partidului Democrat nu-i era convenabil ca Maia Sandu să ajungă preşedinte de ţară, Andrian Candu a răspuns: „Probabil o anumită necompatibilitate. Teama şi pericolul pe care l-ar fi generat Maia Sandu împotriva PDM-ului”.

Andrian Candu a subliniat că şi la ora actuală Maia Sandu este „un jucător de temut pentru mulţi”. 

„Frica de confruntare sinceră, cinstită şi tot felul de şmecherii de acestea numai ca să învingi adversarul nu le stă bine bărbaţilor”, a spus Candu într-un interviu la Europa Liberă.

Candu a precizat că el a votat-o pe Maia Sandu în alegerile din 2016 şi că o va face şi acum, dacă lidera PAS ajunge în turul 2.


Liderul Pro Moldova consideră că Maia Sandu „e mult mai compatibilă şi i-ar sta mai bine ca preşedinte de ţară decât prim-ministru”. 

„Cred că din funcţia de premier nu a reuşit, poate şi lipsa de experienţă, poate şi lipsa unei echipe bine stabilite cu o anumită viziune, poate contextul politic şi jocurile urâte din partea partenerilor socialişti şi Dodon au făcut în aşa fel încât au dus la aceea că nu era cea mai bună perioadă de guvernare”, a mai spus Candu. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite