Andrei Năstase promite să scoată barierele instalate abuziv în locurile publice: După ce au furat ţara, hoţii au nevoie de linişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PPDA la funcţia de primar, Andrei Năstase, promite că atunci când va ajunge la şefia Capitalei va scoate barierele instalate abuziv în locurile publice. Andrei Năstase a organizat miercuri, 23 mai, o conferinţă de presă în preajma sediului Partidului Democrat, menţionând că este un exemplu de acaparare a străzilor publice, prin instalarea abuzivă a barierelor şi încălcarea accesului liber al cetăţenilor, transmite IPN.

„Dezmăţul barierelor auto instalate în cartierele de elită din capitală nu este un fenomen nou. Încă în 2010, a fost sensibilizată opinia publică, prin investigaţii de presă, că boierii Moldovei sărăcite limitează accesul pe unele străzi din municipiu, prin instalarea barierelor, iar acum, mai nou, şi prin instalarea stâlpilor retractabili. După sensibilizarea opiniei publice, bariera de pe strada Bulgară, unde locuieşte coordonatorul tuturor relelor din Republica Moldova, Plahotniuc, aceasta a fost demontată pentru o jumătate de an, ca mai apoi să fie reinstalată”, a notat Andrei Năstase.

Potrivit lui, asemenea bariere mai sunt instalate şi pe strada Ciocârliei, unde se află reşedinţa familiei Voronin, strada Valentin Guţu, lângă casa fostului şef al CNI, Anatol Donciu, „în preajma castelului lui Iurie Luncaşu, tovarăşul de afaceri al lui Plahotniuc”. 

Candidatul PPDA spune că, potrivit datelor pe care le deţine, există cel puţin 25 de bariere auto instalate ilegal în cartiere de elită. 

„După ce au furat ţara, hoţii au nevoie de linişte, iar cei jefuiţi nu au voie nici măcar să meargă liniştiţi pe drumurile şi în spaţiile publice”, a declarat Andrei Năstase, menţionând că se creează impresia că oamenii se află în stare de asediu.

Politicianul a mai spus că este de remarcat tăcerea membrilor fracţiunii PSRM în Consiliul municipiului Chişinău, în frunte cu Ion Ceban. 

„Domnule Ivan Ceban – fac o adresare către candidatul oligarhiei, candidatul binomului hibrid Plahotniuc-Dodon – unde v-a fost curajul în aceste cazuri ieşite din comun sau nu aţi avut dezlegare de la stăpân? Sau, cum spune un vechi proverb, corb la cor ochiul nu-şi scoate?”, a spus Andrei Năstase.

„Stimaţi locuitori ai Capitalei, vă promit cu toată responsabilitatea că în calitate de primar al municipiului Chişinău vom avea un oraş care va fi redat oamenilor, locuitorilor, un oraş care să fie al nostru, al tuturor. Un oraş unde nu vom mai avea garduri, bariere instalate ilegal, cu care ne umilesc zilnic hoţii acestui stat, pentru că atât la Chişinău, cât şi în ţară, toţi oamenii trebuie să fie egali în faţa legii”, a mai spus Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite