Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase

Platforma DA a anunţat joi, 11 februarie, că îl propune pe Andrei Năstase la funcţia de prim-ministru. Pentru ca această candidatură să poată fi înaintată preşedintelui ţării pentru desemnare, este nevoie de 51 de voturi, voturi pe care Platforma DA nu le are.

„Platforma DA îşi anunţă disponibilitatea creării şi asumării unui guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Suntem conştienţi că ne asumăm riscuri enorme în condiţii de criză pandemică şi economică. Dar, Republica Moldova are nevoie de decizii lucide şi bine cântărite. Nu este loc pentru jocuri şi interese de partid. Priorităţile imediate ale Republicii Moldova şi ale guvernului asumat de noi sunt stoparea crizei pandemice, echilibrarea economiei şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate libere, corecte, în condiţii de maximă legalitate.”, se spune într-un comunicat de presă al Platformei DA.

Platforma DA solicită preşedintelui ţării consultări imediate în cadrul cărora va fi prezentată candidatura lui Andrei Năstase la funcţia de prim-ministru.

Amintim că joi, 11 februarie, a eşuat procedura de învestire în funcţie a Guvernului Gavriliţa, după ce acesta nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat joi, 11 februarie, că socialiştii o propun pe Mariana Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt crizei politice, despre care Igor Dodon spune că este provocată de preşedintele Maia Sandu, şi pentru a asigura guvernarea ţării până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Imediat după anunţul lui Igor Dodon, deputaţii controlaţi de Ilan Şor au comunicat că sunt gata să sprijine această iniţiativă, ceea ce înseamnă ca există suficiente voturi ca Mariana Durleşteanu să fie noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite