Ambasadorul UE la Chişinău: „Nu am fost informat despre monitorizarea domnului Plahotniuc de către Interpol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia aparţine şefului delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel. Diplomatul a menţionat astăzi că nu a primit informaţii ce ar confirma sau infirma monitorizarea de către Interpol a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

„Nu am primit nicio informaţie de la nicio instituţie cu privire la domnul Plahotniuc şi Interpol. Aşadar, nu pot comenta la acest subiect“, a spus ambasadorul în cadrul unei conferinţe de presă.

„Adevărul“ a scris săptămâna trecută, citând informaţii oferite de surse sub protecţia anonimatului, că biroul Interpol de la Roma îl monitorizează pe prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău pentru „acţiuni de asociere la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani“.

Plahotniuc a declarat atunci că nu a întâmpinat niciun fel de dificultăţi la frontieră. „Nu ştiu la ce vă referiţi. Sunt într-o vizită oficială în Italia. Cineva încearcă să lege această vizită de faptul că aş fi dat în căutare de Interpol. Am trecut deja toate procedurile de la frontieră şi totul e în ordine. Nu vi se pare că toată abureala asta s-a cam răsuflat?“, a afirmat prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite