VIDEO Alegeri Republica Moldova. Marian Lupu s-a lansat în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a lansat în campania electorală pentru funcţia de preşedinte. În cadrul evenimentului, politicianul a spus că Moldova are viitor doar asigurând procesul de implementare a reformelor şi integrându-se în Uniunea Europeană, transmite IPN.

Marian Lupu a menţionat că se lansează în campanie la Universitatea de Stat din Moldova, de unde a început să se formeze ca economist, deoarece îşi doreşte astfel să dea un semnal tinerilor că pentru ei ţara trebuie dezvoltată. „Putem deveni mai puternici. Putem crea o economie mai puternică beneficiind de procesul de integrare europeană”, a declarat Marian Lupu.

Politicianul spune că nicio altă acţiune nu va avea efect mai benefic pentru ţară ca integrarea europeană. „Integrarea în UE ne ajută să realizăm şi reforme sistemice. În calitate de preşedinte voi întreprinde acţiuni concrete pentru a rezolva problema din justiţie. Voi declara război total flagelului corupţiei”, a menţionat liderul PDM.

În calitate de preşedinte de ţară, Marian Lupu promite crearea unei comisii formate din personalităţi din Uniunea Europeană care să ajute Republica Moldova să scape de corupţie. De asemenea, Marian Lupu promite că va ruga comisarii europeni să acţioneze prin oficiul preşedintelui ţării să se asigure că asistenţa europeană este valorificată eficient.

Politicianul a adăugat că este moldovean şi se mândreşte cu aceasta, totodată înţelege necesitatea cooperării între toate etniile din Moldova şi va ţine cont de acest lucru. De asemenea, Marian Lupu va depune eforturi pentru a susţine instituţia familiei şi va fi nemilos cu fenomenul violenţei domestice, faţă de femei şi copii.

Marian Lupu va fi primul în buletinul de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite