Alegeri pentru Parlamentul României: în Republica Moldova vor fi deschise 19 secţii de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Chsinau vor fi 19 sectii de vot. FOTO Arhiva
La Chsinau vor fi 19 sectii de vot. FOTO Arhiva

Ambasadorul Romaniei la Chişinău, Marius Lazurca a anunţat că, pe 9 decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 19 secţii de vot. De asemenea, astăzi, a fost anuntată lista secţiilor de votare.

„Îi invităm pe toţi cei care au dreptul legal să voteze, să îşi exercite dreptul de vot. Este o acţiune cetăţenească importantă. În România se votează pe colegii unuinominale ceea ce creează o legătură puternică între alegători şi cei aleşi“, a menţionat ambasadorul Marius Lazurcă.

Secţiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Astfel, cei care vor să voteze o pot face cu: paşaportul românesc cu domiciliul în Republica Moldova, cu paşaportul românesc cu domiciliul în România, însoţit de buletinul de identitate moldovenesc şi anexa ce atestă domiciliul în Republica Moldova sau cu paşaportul românesc cu domiciliul în România, însoţit de permisul de şedere în Republica Moldova.

La secţiile de votare, alegătorii vor primit două buletine: pentru candidaţii la Camera Deputaţilor şi pentru candidaţii la Camera Senatului. Atenţie, în Republica Moldova nu vor putea vota cetăţenii cu domiciliul în România care se află doar în tranzit în ţara noastră. De aemenea, nu va fi permisă votarea cu buletinul românesc de identitate.

La Chişinău vor fi deschise patru secţii de vot: la liceul „Gheorghe Asachi“ de pe strada Bucureşti 64 (Puşkin), la liceul „Gaudeamus“ ce se află pe strada Petru Zadnipru numărul 14/4 şi la Consulatul României de pe strada Grigore Ureche numărul 2, unde vot fi deschise două secţii de vot. La Ialoveni puteţi vota la Casa Raională de Cultură de pe stadaAlexandru cel Bun nr. 89, la Orhei – la şcoala de muzică, de pe strada Chişinăului numărul 9, la Nisporeni – la şcoala muzicală de pe strada Ion Vodă numărul 8, la Căuşeni – la Casa Limbii Române ce se află pe strada Mihai Eminescu numărul 29.

Cetăţenii din Hânceşti şi cei din Călăraşi pot vota la primarie, cei din Ştefan Vodă - la liceul Teoretic de pe strada Libertăţii, cei din Bălţi – la Consulatul General de pe strada Sf. Nicolae numărul 51, iar cei din Ungheni pot vota la Biroul Consular de pe strada Mihai Eminescu numărul 35. Alegătorii din Soroca – pot vota la Palatul Culturii ce se află pe strada Independenţei numărul 74, cei din Drochia- la Consiliul rational de pe strada Independenţei numărul 15, din Teleneşti – la Consiliul Raional de pe strada 31 August numărul 9, din Cahul – la Consulatul General de pe strada B.P. Hasdeu numărul 11, din Cimişlia – la Casa de Cultură de pe strada Ion Popuşoi numărul 2, iar cei de la Cantemir, pot vota la  Palatul Culturii de pe strada Ştefan Cel Mare numărul 1.

De asemenea, alegătorii români din Republica Moldova pot suna şi la un call-center (022 855 003), unde vor afla informaţiile necesare pentru alegeri. Afost creată şi o adresă electronică alegeri2012@ambasadaromaniei.md. Potrivit ambasadorului Marius Lazurca la vot sunt asteptaţi peste peste 10.000 de alegători.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite