Transportatorii în regim taxi, în vizorul inspectorilor fiscali

Transportatorii în regim taxi, în vizorul inspectorilor fiscali

FOTO Arhivă

16 agenţi economici din domeniul transportului în regim taxi, dar şi mai mulţi şoferi s-au ales cu sancţiuni şi penalităţi în urma controalelor efectuate de inspectorii Serviciului Fiscal de Stat în perioada 17-25 octombrie. Au fost calculate suplimentar la buget impozite şi taxe, aplicate sancţiuni şi penalităţi în sumă totală de 11,7 milioane de lei, dintre care deja au fost achitate zece milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat, în timpul verificărilor efectuate de comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare şi Agenţia Naţională a Transportului Auto, cu scopul de a combate fenomenul transportării ilegale de pasageri şi conformarea contribuabililor care prestează astfel de servicii în regim de taxi, taximetriştii au fost traşi pe dreapta, iar în urma verificării activităţii lor s-a dovedit că unii şoferi prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor.
 
Astfel, s-au constatat 15 cazuri de efectuare a încasărilor băneşti în numerar fără utilizarea taximetrului, în patru cazuri încasările băneşti în numerar se făceau în lipsa unui taximetru, iar în 13 cazuri s-a constat desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără înregistrarea la Camera Înregistrării de Stat.
 
Serviciul Fiscal de Stat precizează că pe perioada anului curent, în cadrul acţiunilor menţionate au fost întocmite 464 procese verbale cu privire la contravenţie cu aplicarea sancţiunilor în sumă de peste 721 de mii de lei. De asemenea, au fost efectuate 96 controale la agenţii economici care prestează servicii în regim taxi, dintre care 84 au rezultat cu aplicarea sancţiunilor fiscale în sumă de 437 mii lei şi contravenţionale în sumă de 176 mii lei.
 
Conform prevederilor Codului Contravenţional, practicarea ilicită a activităţii de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de la 1000 la 3000 lei. În cazul agenţilor economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor, este sancţionată cu amendă de 3000 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: