Programul „Prima casă” din R. Moldova a mărit limita de vârstă şi a micşorat cota de participare iniţială

Programul „Prima casă” din R. Moldova a mărit limita de vârstă şi a micşorat cota de participare iniţială

Limita de vârstă acceptată pentru persoanele fizice care pot accede la programul de stat „Prima casă” a fost majorată de la 45 la 50 de ani, iar cota de participare proprie iniţială s-a micşorat de la 10 la 5 procente din preţul de procurare a locuinţei, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată miercuri, 1 aprilie, de Guvern.

Vicepremierul Sergiu Puşcuţa, ministru al Finanţelor, a menţionat la proiect pot accede şi persoanele care deţin un imobil cu o suprafaţă mică, dar intenţionează să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai prin procurarea unei locuinţe cu o suprafaţă mai mare. La fel, este prevăzută acordarea compensaţiilor pentru persoanele fizice care au accesat un credit ipotecar până la lansarea proiectului „Prima casă”.
 
Programul de stat „Prima casă” a fost lansat în luna martie 2018, în cadrul programului au beneficiat de credite ipotecare 4.205 cetăţeni cu vârsta medie de 31,2 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: