O companie germană, interesată să investească în Moldova, în sectorul energiei regenerabile

O companie germană, interesată să investească în Moldova, în sectorul energiei regenerabile

FOTO simbol, arhivă

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei germane Ellmann EE Engineering, privind oportunităţile de investiţii în sectorul energiei regenerabile, în Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul discuţiilor cu potenţialii investitori, ministrul Economiei şi Infrastructurii a menţionat că sectorul energetic, în mod deosebit cel al producerii şi utilizării energiei regenerabile, este unul strategic pentru Republica Moldova. 

Chiril Gaburici a subliniat că investiţiile în acest domeniu, precum şi transferul de noi tehnologii, dar şi asigurarea unor costuri mai mici pentru utilizatorii de energie sunt printre obiectivele Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

„Ne dorim mai multă independenţă şi o diversificare a surselor de energie. Atragerea investiţiilor în sectorul  energiei regenerabile este unul dintre obiectivele cheie ale Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Ne dorim dezvoltarea şi promovarea utilizării energiei regenerabile. Suntem interesaţi de costuri şi preţuri mici, pentru a oferi consumatorului cele mai avantajoase servicii. Toţi utilizatorii de energie electrică şi biogaz sunt de fapt câştigătorii finali”, a punctat Chiril Gaburici.

Reprezentanţii companiei germane Ellmann EE Engineering au menţionat că sunt interesaţi de condiţiile atractive oferite de Republica Moldova şi doresc să promoveze şi implementeze noile tehnologii privind producerea biogazului. În context, reprezentanţii companiei au făcut o prezentare a domeniului de activitate menţionând că au o experienţă de peste 20 ani în proiectarea, implementarea, asamblarea şi punerea în funcţiune a centralelor de biogaz, atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea internaţională. 

Actualmente, Ellmann EE Engineering are reprezentanţe în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Mexic, Pakistan, Vietnam şi altele.

Totodată, părţile au discutat şi despre implementarea tehnologiilor noi în domeniul IT. Investitorii germani au apreciat facilităţile sectorului şi în context, urmează un şir de alte întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii, pentru prezentarea obiectivelor de dezvoltare şi investiţii în Republica Moldova.
 
citeste totul despre: