O companie din Elveţia a cumpărat cea mai veche fabrică de medicamente

O companie din Elveţia a cumpărat cea mai veche fabrică de medicamente

Farmaco are nevoie de investiţii de 5 milioane de euro pentru a corespunde standardelor internationale FOTO Adevarul

O companie elveţiană a cumpărat pachetul de 95% de acţiuni deţinute de Guvernul Republicii Moldova la SA Farmaco. Tranzacţie e considerată un succes, pentru că autorităţile nu au bani pentru modernizarea fabricii de medicamente înfiinţate 75 de ani în urmă

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a vândut, ieri, la Bursa de Valori pachetul de 95% de acţiuni de la SA Farmaco. Noul proprietar este compania elveţiană Tauralp Pharm Holding AG, care are câteva proiecte investiţionale în România, inclusiv o fabrică de vitamine şi minerale.

Tranzacţia este apreciată drept o reuşită, deoarece statul va încasa 51,5 milioane de lei şi nu va mai trebui să investească în modernizarea fabricii fondate în 1939.

„Întreprinderea are utilaje învechite şi e nevoie de circa 5 milioane de euro pentru modernizare şi adaptarea la normele GMP, obligatorii pentru export. Lipsa investiţiilor a avut deja un impact negativ asupra activităţii Farmaco, care a înregistrat anul trecut o scădere a producţiei şi pierderi de aproape un milion de lei“, a precizat o sursă din cadrul APP.

A fost privatizat şi singurul prestator de servicii aeroportuare din ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: