Guvernul va lichida patru întreprinderi de stat

Guvernul va lichida patru întreprinderi de stat

Guvernul Republicii Moldova FOTO gov.md

Executivul urmează să aprobe un proiect de lege privind lichidarea a patru întreprinderi de stat pe motiv că acestea nu mai funcţionează.

Ştiri pe aceeaşi temă

E vorba de întreprinderile de stat Centrul de Elaborare a Sistemelor Industriale de Dirijare (CESID), Magazinul nr.13 de Ceasuri şi Sectorul Autogestional de reclamă şi montaj din Chişinău, şi Combinatul de alimentaţie a studenţilor din Bălţi.

Din cele patru întreprinderi doar CESID mai avea unele activităţi şi active. Potrivit unei expertize a Centrului Naţional Anticorupţie, autorul proiectului (Ministerul Economiei), în calitate de fondator al întreprinderilor, cât şi Guvernul au drepturi în privinţa lichidării acestor companii. În acelaşi timp specialiştii CNA susţin că justificarea acestui fapt (a lichidării) necesită o abordare mai consistentă şi promovată în ultimul rând.

"Or, necesită a fi exemplificate acţiuni concrete din partea administratorilor orientate nemijlocit asupra remedierii situaţiei economico-financiare şi prosperării întreprinderilor administrate pentru a preveni asemenea lichidări care evident vor provoca pierderi statului“, se menţionează în raportul CNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările