Expert economic: Apartamentele din Republica Moldova sunt mai accesibile faţă de anul 2018

Expert economic: Apartamentele din Republica Moldova sunt mai accesibile faţă de anul 2018

Deşi în anul 2019 s-a constatat prima majorare a preţurilor apartamentelor din ultimii 11 ani, acesta sunt mai accesibile faţă de anul trecut, cu 6%, datorită majorării salariului mediu anual recalculat în euro, constată expertul economic Veaceslav Ioniţă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un articol publicat pe pagina web a IDIS „Viitorul”, expertul menţionează că pentru procurarea unui apartament de 70 m2 în municipiul Chişinău în trimestrul II din 2019 sunt necesare 8,8 salarii medii anuale, faţă de 9,4 salarii medii anuale în 2018.

„Salariul mediu anual a crescut cu 336 de euro faţă de anul 2018 şi a atins nivelul de 4 232 euro/an. Dacă în primul trimestru un apartament de 70 m2 în municipiul Chişinău avea un preţ mediu de vânzare de 36,4 mii euro, atunci, în trimestrul II, apartamentele s-au scumpit cu 600 de euro şi preţul lor s-a ridicat până la 37 de mii euro pentru un apartament de 70 m2”, precizează Veaceslav Ioniţă.

Expertul menţionează că efortul financiar pentru procurarea unui apartament în Chişinău în ultimii trei ani se apropie rapid de media europeană, care constituie 6,9 salarii medii anuale pentru un apartament de 70 m2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: