Doar un procent din localităţile rurale din Republica Moldova au documentaţie de urbanism

Doar un procent din localităţile rurale din Republica Moldova au documentaţie de urbanism

Satele din Republica Moldova nu au planuri de urbanism

Experţii Twinning din Franţa şi România recomandă modificarea legislaţiei Republicii Moldovei în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului

Ştiri pe aceeaşi temă

"Gestionarea teritoriului şi a localităţilor din Republica Moldova se efectuează potrivit prevederilor documentaţiei de urbanism şi amenajare a teritoriului aprobate. În prezent asigurarea localităţilor Republicii Moldova cu Planuri urbanistice generale actualizate ete una critică. Or 33% din oraşe şi doar un procent din localităţile rurale sunt dotate cu documentaţie de urbanism elaborată s-au adaptată condiţiilor noi socio-economice“, a declarat în cadrul unui seminar, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
Anne Azam-Pradeilles, consilier rezident de Twinning  a specificat că în cadrul proiectului "Consolidarea capacităţilor în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova”, s-au efectuat vizite în raioanele Ialoveni, Bălţi, Orhei, Cahul şi Soroca, unde s-a realizat un studiu al situaţiei curente, în baza căruia au fost identificate soluţii în vederea îmbunătăţirii domeniului planificării teritoriale la nivel local în conformitate cu experienţele de succes ale UE. 

Proiectul UE se bazează pe 3 componente, care au ca scop final ajustarea cadrului legal-normativ în domeniul dezvoltării regionale, planificării teritoriale, urbanismului din Republica Moldova, elaborarea unui singur cadru de planificare comun acestor 2 sectoare, precum şi consolidarea capacităţilor principalilor actori implicaţi în procesul de realizare a politicii de dezvoltare regională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările