Ambasadorul Moldovei la Tokyo: Dacă moldovenii ar fi mai inovativi, Moldova ar putea anual atrage 500 de milioane de dolari din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Moldovei la Tokyo, Vasile Bumacov, e de părere că, dacă moldovenii ar fi mai inovativi, Moldova nu ar duce lipsă de turişti. El estimează că ţara noastră ar putea anual atrage un milion de turişti, iar aceştia ar lăsa aici cel puţin 500 de milioane de dolari. Bumacov a spus că turismul este o industrie foarte importantă, dar în Moldova încă nu s-a conştientizat acest lucru.

Diplomatul susţine că Japonia este vizitată anul de 20 de milioane de turişti, iar autorităţile fac tot posibilul ca această cifră să ajungă la 30 de milioane.

Japonezii, când se întorc de peste hotare, cel mai mult povestesc despre ce bucate noi şi deosebite au gustat. Şi chiar dacă bucătăria japoneză este deosebită, extrem de diversă, fiind chiar inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, oricum japonezii sunt extrem de curioşi să descopere ceva nou. Specialitatea moldovenească numărul unu care îi impresionează pe japonezi şi nu o refuză nici la micul dejun, spune Vasile Bumacov, este zeama moldovenească cu pui şi tăiţei de casă.

„Chiar dacă aici nu se găseşte pui de casă, oricum carnea din magazine este perfectă pentru zeamă. Sarmalele sunt foarte bine primite, dar şi majoritatea bucatelor care le gătesc gospodinele noastre la Crăciun, Paşti, de Hram”, a comunicat diplomatul, spunând că şi friptura de porc japonezii o preferă la noi, deoarece carnea este mult mai gustoasă.

Cu mămăliga stăm mai prost. „Eu ştiu că şi mulţi moldoveni nu prea o adoră dacă e pregătită aşa uscată şi tare cum se găteşte tradiţional la noi, iar japonezii nici atât. Brânza de oi este bună pentru noi deoarece genetic s-a întipărit în gustul moldovenilor fiind moştenită din vremuri străvechi, când nu erau alte metode de păstrare decât să fie tare sărată şi ulterior să devină foarte dură. Din cauza gustului prea sărat, mulţi străini nu prea o preferă decât în cantităţi mici. Iar noi sigur că-i ducem dorul aici”, a mărturisit Vasile Bumacov.

În Japonia specialităţile tradiţionale moldoveneşti preparate cu suflet şi bine prezentate sunt apreciate. „Numai că trebuie puţin să le ajustam la specificul consumatorului local, cum fac şi italienii, şi francezii. Japonezii sunt foarte sensibili la calitatea bucatelor, servesc câte puţin, dar cât mai multe feluri. Japonezii pun în valoare toate produsele, plantele sănătoase, care aici se cultivă sau cresc prin păduri, lacuri, mare. Spre exemplu, dovleacul este foarte popular datorită calităţilor curative”, a mai spus ambasadorul moldovean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite