VIDEO Deputatul Slusari a blocat drumul de acces la cariera Micăuţi: „Am venit să oprim dezmăţul”

VIDEO Deputatul Slusari a blocat drumul de acces la cariera Micăuţi: „Am venit să oprim dezmăţul”

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, deputatul Alexandr Slusari, susţine că, în pofida tuturor demersurilor de „demascare a ilegalităţilor” de la cariera Micăuţi, făcute de comisia de anchetă, acolo lucrările de extragere continuă. Parlamentarul a blocat drumul de acces la carieră, după ce odată cu plecarea reprezentanţilor inspectoratului ecologie şi a deputaţilor, lucrările la carieră au reînceput, transmite IPN.

„Doi indivizi cu dosare penale pornite – deputaţii Nichiforciuc şi Andronache – sfidează legea, nu se tem de nimic pentru că sunt protejaţi de cercul lui Dodon şi profită de haosul din ţară. Noi am venit să oprim dezmăţul, am chemat organele abilitate, dar dacă nici acestea nu vor contribui la sistarea activităţii carierei, noi, membrii Comisiei, vom fi nevoiţi să blocăm lucrările carierei”, susţine Alexandru Slusari.

Lucrările de extragere de la cariera Micăuţi au reînceput imediat ce reprezentanţii inspectoratului ecologie şi deputaţii s-au îndepărtat. Slusari a sesizat repetat inspectoratul care, potrivit lui, trebuie să sigileze cariera, dar nu a făcut-o până acum din motive greu de înţeles.

Alexandr Slusari a menţionat că există responsabilitatea penală pentru activitatea nelegală a carierei, iar deputaţii Nichiforciuc şi Andronache îi expun pe muncitorii de la carieră riscului de a fi pedepsiţi conform legii. „Oricum, se pare că totuşi, în câteva ore, sigiliul va fi aplicat”, menţionează deputatul. Potrivit lui, cele câteva camioane care între timp au reuşit totuşi să iasă încărcate şi lucrările care, deşi cu mici pauze, continuă constituie o încercare de a mai fura ceva din proprietatea poporului până la aplicarea sigiliului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările