VIDEO Autocar plin cu ţigări, reţinut la vama Leuşeni

VIDEO Autocar plin cu ţigări, reţinut la vama Leuşeni

FOTO customs.gov.md

133.900 de ţigarete au fost depistate de vameşi în rezervorul improvizat al unui autocar de pe ruta Republica Moldova-Italia. Cazul a fost înregistrat la ieşire din ţară în dimineaţa de 11 iulie, atunci când, în baza analizei de risc, vameşii au redirecţionat spre scanare un autocar marca Scania.

În urma imaginilor prelevate, s-a stabilit prezenţa unor obiecte străine într-un rezervor improvizat al autocarului. Totodată, a fost implicat şi câinele specializat al Vămii, care a reacţionat la aceleaşi locuri.

În rezultatul unor verificări amănunţite, funcţionarii vamali au depistat faptul că proprietarul autocarului, în vederea tăinuirii ţigărilor de la controlul vamal, şi-a reutilat mijlocul de transport prin montarea unei construcţii sofisticate din punct de vedere tehnic şi greu accesibilă, din care au fost extrase 133.900 de ţigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al R. Moldova.

Ţigaretele şi autocarul au fost reţinute, iar cercetările continuă în vederea atragerii la răspundere conform prevederilor legale a persoanelor vinovate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: