Chirurgii de la spitalul de copii „Valentin Ignatenco“ ameninţă că nu vor mai opera decât cazurile de urgenţă

Chirurgii de la spitalul de copii „Valentin Ignatenco“ ameninţă că nu vor mai opera decât cazurile de urgenţă

Chirurgii de la spitalul de copii „Valentin Ignatenco“ au declarat public că directorul instituţiei, Nicolae Starciuc, face presiuni asupra lor şi îi ameninţă cu demisia Foto: Tudor Iovu

Medicii au declarat că burghiul nu poate fi sterilizat şi că fără ustensile medicale noi pentru prelucrarea ţesuturilor osoase, nu vor mai face operaţii pediatrice decât în cazuri de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chirurgii de la secţia de Traumatologie 1 a Spitalului Municipal de copii „Valentin Ignatenco“ au declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu vor primi echipamente noi, nu vor mai opera decât cazurile de urgenţă. 

„Ministrul Sănătăţii a făcut declaraţii care nu corespund realităţii. După operaţie, burghiul e plin de sânge. Dacă-l speli şi încerci să-l sterilizezi, următorul pacient sau medicul poate fi electrocutat. Avem nevoie de un aparat pneumatic sau electric special pentru prelucrarea oaselor. Dacă nu-l vom primi, nu vom mai opera decât urgenţe“, a spus ieri şeful Secţiei Traumatologie de la „Valentin Ignatenco“, medicul Grigori Rusanovschi.

Acesta a adăugat că-l invită pe ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi în salonul chirurgical să vadă pe viu în ce condiţii sunt operaţi copiii.

Totodată, medicul Nicolae Curcă, unul dintre protagoniştii filmării scandaloase din Spitalul „Valentin Ignatenco“, a precizat că niciunul dintre doctorii vizaţi nu se va prezenta în faţa comisiei de anchetă, fiindcă printre membrii acesteia nu a fost numit niciun specialist ortoped.  

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a declarat nemulţumit astăzi, în şedinţa Guvernului, de reacţia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi, după ce luni acesta a spus că orice bormaşină sterilizată poate fi folosită într-o intervenţie chirurgicală. Ministrul Sănătăţii a făcut această declaraţie după ce a fost trimis de premier să investigheze cazul băiatului tratat cu cleştele de scos cuie şi o bormaşină, de către chirurgii de la Spitalul Municipal de copii „Valentin Ignatenco“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările