Un moldovean şi-a cumpărat permis de conducere falsificat cu 1.000 de euro. Ce pedeapsă riscă acesta

Un moldovean şi-a cumpărat permis de conducere falsificat cu 1.000 de euro. Ce pedeapsă riscă acesta

FOTO border.gov.md

Poliţiştii de frontieră au depistat luni, 21 mai, la controlul suplimentar, un permis de conducere falsificat care urma să fie folosit în Portugalia de către un cetăţean moldovean. Bărbatul ar fi perfectat documentul contra sumei de 1.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe sensul de ieşire din ţară prin punctul de trecere Sculeni s-a apropiat mijlocul de transport ce efectua curse ocazionale pe itinerarul R. Moldova – Portugalia. 

Poliţiştii de frontieră în timp ce îşi îndeplineau misiunea de serviciu, verificând documentele de călătorie, au remarcat un comportament agitat la un pasager - moldovean de 36 de ani. În urma profilului de risc acesta a fost supus controlului suplimentar, fiind solicitat să prezinte toate documentele şi alte bunuri deţinute. 

Din portmoneul personal, bărbatul a oferit spre examinare un permis de conducere emis de autorităţile naţionale pentru toate categoriile de transport. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat prezenţa unor semne caracteristici unui document contrafăcut.

În replica, bărbatul a comunicat că nu cunoaşte despre fals, însă a precizat că şi-a perfectat permisul acum patru ani, prin intermediul unei cunoştinţe contra sumei de 1.000 de euro.

Pe faptul celor descoperite, a fost întocmit proces verbal de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM, persoana riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările