Temperaturi scăzute pe tot teritoriul Republicii Moldova. Recomandările INSP

Temperaturi scăzute pe tot teritoriul Republicii Moldova. Recomandările INSP

Pentru o deplasare sigură în condiţii de iarnă, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică recomandă şoferilor înainte de plecare să curăţe corespunzător autoturismul în cazul în care acesta este îngheţat. Maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant, transmite IPN.

Recomandările vin în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă începând de astăzi, 16 decembrie, temperaturi scăzute pe tot teritoriul ţării.

Totodată, INSP îndeamnă conducătorii auto să verifice farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire. De asemenea, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi a oglinzilor. Şoferii mai sunt îndemnaţi să nu bruscheze comenzile autoturismului sau să efectueze depăşiri riscante, pentru că ar putea derapa.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare Cod galben de răcire bruscă a vremii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 19 decembrie. Temperaturile vor ajunge până la -15 grade Celsius.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările