Servicii noi incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală din R. Moldova

Servicii noi incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală din R. Moldova

FOTO IPN

Cheltuielile de transport, suburban şi interurban (tur-retur), pentru pacienţii care efectuează în condiţii de ambulatoriu (în staţionarul de zi) servicii de radioterapie vor fi acoperite de prestatorii de servicii medicale în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, potrivit modificărilor operate de Guvern în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cheltuielile au fost calculate având în vedere tariful de călătorie cu autobuze de tip comun. Pentru 10 mii de şedinţe de tratament pe an este estimată suma de 1,8 mln lei.

Completări au fost aprobate şi la Anexa n.1 a Programului, prin care se prevede că asistenţa medicală în cazul urgenţelor de sănătate (de exemplu în condiţiile autoizolării cauzate de pandemie) să fie incluse în Program şi finanţate din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală. La fel şi testele pentru detectarea COVID-19, inclusiv pentru persoanele neasigurat (care nu dispun de poliţă medicală), vor fi finanţate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Totodată, Guvernul a prelungit interdicţia de a exporta măşti medicale, până la 31 august 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: