Salarii mai mari pentru directorii instituţiilor de învăţământ şi angajaţii MAI

Salarii mai mari pentru directorii instituţiilor de învăţământ şi angajaţii MAI

Directorii de grădiniţe, şcoli şi colegii vor primi salarii mai mari, în medie cu 1.000-1.200 de lei. Guvernul a aprobat luni, 11 februarie, modificările necesare pentru a motiva unele categorii de angajaţi, salariile cărora nu au fost majorate în urma implementării noii legi cu privire la salarizare.

Pentru a elimina deficienţele existente, vor fi majorate valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor a circa 4 mii de persoane care ocupă funcţii de conducere în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Potrivit aceluiaşi document, vor fi majorate şi salariile subofiţerilor, dar şi ofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest caz, majorările vor constitui aproximativ 500 şi 800 de lei, de care vor beneficia 9.500 de angajaţi ai MAI.

De asemenea, potrivit acestui proiect, cinci consilieri ai Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor avea venituri mai mari. Modificările erau necesare pentru că aceste persoane primeau salarii mai mici decât subalternii lor.

Pentru efectuarea majorărilor sunt necesare 138 de milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat. Introducerea modificărilor în Legea bugetul de stat pentru acest an a fost aprobată de către Guvern prin asumare de răspundere. Conform aceluiaşi principiu, în cadrul şedinţei de astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat încă 6 proiecte.

„A fost necesar să o facem, luând în consideraţie funcţionalitatea redusă a Parlamentului acum. Aţi văzut că am analizat puţin şi am venit cu unele ajustări în Legea cu privire la salarizare şi cu alte lucruri importante care a trebuit să le facem şi care nu aşteaptă până când vom avea alt Parlament funcţional” , a precizat premierul Pavel Filip.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: